lauantai 26. heinäkuuta 2014

SAARISTOSSA

Teimme mukavan reissun Turun saaristoon, joka on paikkana ollutkin yksi minun pienistä haaveista. Meri, saaret, aurinko, karun kaunis luonto ja sen käppyräiset männyt, niistä onkin hyvä mökkireissu tehty. Ja tämä toteutui kolmen lossikyydin ja muutaman kilometrin venematkan päässä. Tässä kuvapaljoudessa on fiilistelyä saariston tunnelmasta teillekin. 
Mitäpä se lomareissu olisikaan ilman kunnon ukonilmaa! Olimme kuitenkin onnekkaita kun tämä ukkosrintama ehti pyyhkäistä meidän reitiltä etukäteen. Määränpäämme sai osansa tuosta sateesta, mutta onneksi vain hetken. Salamointia, sadetta ja sään kirkastumista saimme ihailla kaikessa rauhassa maissa samalla kun odotimme ensimmäistä lauttakyytiä. 

Matka jatkuu. Mukana kaikki tarvittava, hyvä mieli ja aurinkolasit! :)

Pari lossimatkaa lisää ja veneosuus takana, olemme perillä.
Saunamökin räystään alle oli västäräkki tehnyt pesänsä. Se oli tyhjä, mutta silti lintu piti vahtia pesän lähellä. Ehkäpä orava tai muu peto oli käynyt pesän tyhjentämässä, mutta västäräkkiraukka ei sitä ollut tainnut ymmärtää. 
Tätä lintukomeutta en ollut ikinä nähnyt näin läheltä! Nimittäin merikotka lensi lahden toiselle laidalle ruokailemaan. Saaliiksi taisi joutua joutsenen poikanen ja sen nautittuaan kotka lensi pois. Ehkä on syytä miettiä uuden putken hankkimista kameraan, kuvissa näyttää kuin kotka olisi paljon kauemapana. Niille jotka eivät hoksanneet, ylemmässä kuvassa aika lailla keskellä näkyy kotka kivellä iltapalansa kanssa :)

Tällä saarella ei tarvitse etsiä omaa rauhaa, täällä voi nauttia hiljaisuudesta. Ohikulkevaa liikennettä ei juurikaan ole, joten mikä voisi ollakaan parempi tapa irtautua arjesta! 

Uusi päivä ja ohjelmassa saarikierros. Aurinko porotti eikä juuri tuullut, mutta kuumuutta uhmaten lähdettiin liikkeelle. 

Sisustusintoilijan vinkkelistä tällainen saaristo on suuri aarreaitta. Moni varmasti ihmettelee, että kuinka kummassa :) Tälläkin saarella on paljon kelottuneita mäntyjä, joiden upeat kiertyneet oksat ovat jo sellaisenaan hienoja sisustuselementtejä. Minunkin mukaan tarttui tältä reissulta sellaisia muutama. Kelopuiden pölkyistä voi tehdä jakkaroita tai pikkupöytiä, joista jäin nyt tosissani haaveilemaan! 

Sisustuslehdissä ja Jyväskylän asuntomessujen kuvissa (vielä en ole saanut mahdollisuutta käydä itse paikan päällä!), voi huomata miten luonto on mukana sisustuksessa. Olen siis ajan hermolla tämän oman päähänpinttymäni kanssa! Mutta järkytyin kun huomasin että tavallisesta kuoritusta puupölkystä voi sisustusliikkeessä joutua pulittamaan yli 200 euroa! Hui! Jaksan uskoa, että saan mahdollisuuden hankkia omaan kotiini jostain sellaisen murto-osalla tuosta! 

Kivi on toinen loistava sisustuselementti. Sellaisenaan veden pyöristämät kivet näyttivät upeilta, mutta sieltä täältä löysimme kiveä joka oli jo valmiiksi liuskoittuneena. Pari siivua tällaista kiveä nappasimme myös mukaan. Pakkaseen laitettuna näistä kivilaatoista saa alustan kylmille juomille tai ne toimivat hyvin myös kynttilänalusena. Näistä "hankinnoistani" näette kuvia myöhemmin.
Yläpuolella liitelevästä merikotkasta tulee melkeinpä mieleen korppikotka, joka kyttää saalistaan :) Onneksi meidän seurue ei tätä petolintua kiinnosta, mutta oli upea seurata kuinka siipiä räpäyttämättä se keräsi korkeutta ja pian sitä oli vaikea erottaa. 
Keskeltä kuivuutta löytyi sadevesilammikko Siinä tämä nuorempi karvakuonoistamme päätti viilennellä oloaan, ja hyvä niin. Jos lätäköllä olisi ollut enemmän kokoa - ja jos olisin kehdannut - olisin itse tehnyt samoin, paitsi en olisi juonut tuota. Sinilevää näkyi välillä ja siksi pulahdus mereen ei onnistunut. Mutta ei saa valittaa, talven paukkupakkasilla tätä on hyvä muistella!

Mikä mahtaa olla tämä kasvi, jolla on kirkkaan punaiset marjat ja se kasvaa rannan kivikoissa? Sen kukat on valkoiset ja niiden keskusta on musta. Vaikka marjat näyttivätkin herkulliselta, emme kuitenkaan uskaltaneet niitä maistella. 

Karua kauneutta, sitä saaristossa riittää!

Tässäpä saaren toista rantaa. Sieltä pystyi seuraamaan ohiajavaa lauttaa ja huviveneilijöitäkin näkyi enemmän.


Tällä saarella on myös yksi ympärivuotinen asukas. Hänen pihan poikki oikaistessa tuli itselle mieleen, että vaikka kuinka nautin mökkeilystä ja nautin merestä tai järvestä, niin olisiko minusta kuitenkaan tähän. Tai kuinka monesta olisi? Vaikea uskoa, että tällä paikallisella kovin hyviä mukavuuksia kodissaan on, kulkeminenkin on aina katsoattava säiden mukaan. Mutta kuinka mahtavaa onkaan, että joku tähän pystyy! Hatunnosto tälle hektisen elämän vastustajalle!
Pikkuisen tauon jälkeen tässä postauksessa olikin katseltavaa vähän enemmänkin. Keskityin tällä kertaa luontoon, josta olin reissussa aivan fiiliksissä! Jatkoa seuraa taas ja seuraavissa blogipäivityksissä on luvassa niitä kättentöitä. Näin helteillä laiskuus meinaa vaivata, mutta se ei onneksi ole intoa sammuttanut :)

Mukavaa viikonloppua! Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!