maanantai 7. syyskuuta 2015

SYKSYISTÄ SATOA
Löytyipä niitä vielä, nimittäin mustikoita! Liian kauan kun suunnittelee tekevänsä, on vaara jäädä ilman ja juuri niin meinasi meille käydä. Pitkään oli puheissa marjassa käynti, mutta eilen vasta nappasimme poimurit ja ämpärin matkaan ja suuntasimme syksyisiin metsiin. 

Mustikoiden osalta taisimme olla ihan vähän myöhässä. Siksipä se liika aikominen olisikin pitänyt muuttaa teoiksi jo viikko pari takaperin, mutta puolukkaa alkoi olla jo mukavasti. Tosin sitä meillä kuluu vähemmän ja siksi saalis on selvästi mustikkaa pienempi. Pakastin on turhan pikkuinen suurille määrille marjoja, mutta näillä pääsemme jo hyvin makuun. 

Vaikka luonnossa minua puhuttelee enemmän vesistöt, on tuo metsissä liikkuminenkin mukavaa. Varsinkin kun sattui loistava sää! Mutta ne hirvikärpäset.... niitä en kaipaisi ollenkaan! Muutama tuli nypittyä vaatteista ja hiuksista reissun päätteeksi, ja voitteko kuvitella että vielä tänään löytyi yksi! Jotenkin se oli selvinnyt hiuksissa eilisestä tarkastuksesta ja saunasta huolimatta vielä yön yli ja ilmoitteli itsestään tänään aamupäivällä! Sitkeitä iljetyksiä sanon minä! 

Mutta mitäpä luonto olisi ilman öttiäisiä! Pitänee varmaankin suunnata ostoksille ja hankkia kaikenmoiset hyttysverkot ympärille seuraavalle kerralle! :)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!