keskiviikko 3. helmikuuta 2016

KAPSELISTA KUPPIIN


Aikaisemmin vihjasinkin tulevasta kahvipostauksesta
ja tässä se on, oodi hyvälle kahville! :)








































Kaikki lähti häälahjaksi saadusta Dolce Guston Piccolosta, näppärästä kapselikahvikoneesta. Silloin laite oli vielä uutta ja ihmeellistä ainakin meille ja viikonloppujen hemmotteluna keitimme sillä kahvimme kahvilan tyyliin. 

Aikaa on kulunut, laitteet kehittyneet ja niinkuin monessa muussakin asiassa, myös tässä nälkä kasvoi syödessä. Tavallinen kahvinkeitin alkoi jäädä ja kapselikoneelle alkoi olla käyttöä enemmän, niinpä Piccolo väistyi varakoneeksi kun ennen joulua kotiimme muutti Nespresso Latissima Touch

Suuri syy kahvokoneen vaihtoon oli maito. Suosimme tätä nykyä ainoastaan luomumaitoa, ja vielä niin puhdasta ja käsittelemätöntä maitoa mitä kaupasta vain saa. Dolce Gustolla maito on omassa kapselissaan jauheena, mutta Nespressolla vaahdotetaan sitä samaa maitoa, jota muutenkin käytetään. Toinen suuri syy oli se, että aiemmassa koneessa ei ollut annoskokoja ohjelmoituna, vaan tein kahvin ensin parin desin mittaan, josta kaadoin sen kuppiin. Sinänsä nopeaa sekin, mutta usein käytettynä kömpelöä.



Vielä riittää harjoittelua loppusilauksissa. Yritin tehdä sydämen kahvin pintaan! :D

Lisääkin syitä löytyi tähän kapselikoneen päivitykseen. Nimittäin Nespresso-laitteeseen käytettävät kapselit on alumiinia, jotka on mahdollista kierrättää kun Dolce Gustossa kapselit ovat muovia. Ajattelin, että jos kahvikonetta enemmän käyttäessä voi pienentää tuon muoviroskan määrää, niin se ei ainakaan ole huono juttu. Alumiini on lisäksi loputtomiin kierrätettävissä oleva materiaali.

Kahvin ystävänä voin todeta, että hankintamme osui nappiin! Itse kahvikone on tyylikäs, kahvin maku on todella hyvä, kapselikone on helppo käyttää ja kupponen kuumaa valmistuu vain hipaisulla. Kahvivaihtoehtojakin on monia ja lisäksi Nespressolta on tilattavissa eri kahvien lisäksi monenlaisia oheistuotteita. Ja vaikka kapseleita ei voi ostaa normikaupasta, tulee ne nopeasti postiin. Moni on moittinut näiden kapselikahvien hintaa, mutta itse juon ennemmin vaikka kupin vähemmän, jos laatu on kohdillaan. Laatu sitäpaitsi maksaa enemmän, olipa tuote mikä hyvänsä :)


Nespresson menusta on helppo valita kahvinsa.

Kapselikoneemme integroitu maidonvaahdotin osoittautui paljon näppärämmäksi kuin maidon vaahdottaminen omin pikkukätösin. Maitovaahtoa tulee nyt tietyn kahvin tarvitsema määrä ja koska vaahdotin on irrotettava, voi maidon laittaa siinä jääkaappiin odottamaan seuraavaa käyttöä.

Ja jos kahvi ei maistu, niin kuumaan maitovaahtoon voi sekoittaa myös kaakaon! Se sopiikin hyvin näin laskiaisen lähestyessä ja sitä pitääkin kokeilla seuraavaksi. Kuinka sinä juot kahvisi? Onko kapselikoneet turhakkeita vai ehdoton kapistus kahvin juojan keittiössä? 

Tämän nautinnollisen kahvihetken myötä toivottelen mukavaa keskiviikkoa!

4 kommenttia:

 1. Hyvä kahvi on hyvää! :) Itse sain joululahjaksi kahvimyllyn. Olen meidän taloudessa ollut tähän asti ainoa, joka juo kahvia kotona ja vain vapaapäivinä, joten alkoi ärsyttämään kun puolet kahvipaketista piti aina heittää pois vaikka kuinka olisi jääkaapissa säilönyt. Pavut äilyvät paremmin ja nyt voin jauhaa kahvia aina sen verran kun tarvitsee. Ja hyvää on! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kahvia pavuista kokeiltiin mekin joskus, mummini vanhalla myllyllä. Kahvi oli hyvää, mutta vanha käsikäyttöinen mylly usein käytettynä hankala :) Mutta uudempi ja kätevämpi mylly olisi varmasti hyvä.

   Poista
 2. Noi sun kuvat on aina yhtä ihania.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!