sunnuntai 20. maaliskuuta 2016

VIRPOJILLEHyvää palmusunnuntaita! Tänään alkoi virallisesti pääsiäisen aika ja tänään oli myös liikkeellä monen moisia virpojia. Meidän aamupäivä meni ulkoillessa aurinkoisen hienossa kevätsäässä, ja ihan suunnitellusti, koska.. no, kaksi vahtiviettistä koiraa ja ovikello on huono yhdistelmä ja ehkä liian raju vastaanotto iloisille lapsukaisille. Päätimme siis suosista olla poissa sen aikaa kun ovikellokin on kovassa käytössä. 


Omaan lapsuuteen virpominen kuului ja hauskaahan se oli! Oli niin tärkeää koristella oksia, etsiä sopivia asuja ja hauskaa oli maalata punaisia poskia ja pisamia. Tosin yhden ainoan kerran muistan yhden vanhan miehen suuttuneen meille kun olimme kerjuulla. Minä itse ilahdun siitä oksasta, jonka kotiin olen pikkuvirpojilta saanut, joten mielestäni vaihtokauppa on aivan sopiva. Niinpä menneitä ilolla muistellen ajattelin ilahduttaa naapuruston lapsia, jotka ovellamme käyvät.

Kun värikkäämpiä sulkia tai muita koristeita ei ollut, keksin leikata askartelupaperista tupsuja oksaan. Virpoja voi laittaa oksansa maljakkoon ja ottaa palkaksi suklaamunan. Ja sainpahan minäkin askarrella! :)

Mukavaa sunnuntaita ja hyvää alkavaa viikkoa kaikille! 


2 kommenttia:

  1. Ihana idea jättää virpomispalkat ulos maljakon kanssa :) Meillä ei virpojia käynyt tänäkään vuonna, joten joudutaan miehen kanssa itse syömään kaikki suklaamunat... :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joskus olin netissä saman idean nähnyt ja nyt tuli mieleen kokeilla sitä itse :) Mutta sen verran enempään virpojien määrään olin varautunut, että jäi itselle herkuteltavaa ihan mukavast ;)

      Poista

Kiitos kommentistasi!