perjantai 18. heinäkuuta 2014

KESÄÄ PARVEKKEELLA


Kesällä parvekkeella nautitaan aamupalasta ja iltapäiväkahvista tai katsellaan ja kuunnellaan luontoa illan hämärtyessä. Parveke on sisustajalle yksi tila enemmän valloitettavana! Tässä maistiaisia minun aikaansaannoksista. 
Tänä kesänä hankimme parvekkeellemme kulmasohvan perinteisen puisen terassiryhmän tilalle. Parveke on nyt selvästi viihtyisämpi ja siinä mahtuu enemmänkin ihmisiä nauttimaan kesäsäästä ja grillailusta. Keittiön ruokailuryhmä kun löytyy parvekkeen oven vierestä sisältä, ei toiselle vastaavalle ollut meillä tarvetta. Nyt parvekkeella voi sen sijaan istuskella rennommin tai ottaa vaikka päikkärit :)

Mustat terassityynyt ovat löytö Facebook-kirppikseltä, muut tyynyt Ikean valikoimasta. Itse sohvaryhmä tilattiin netistä Veken Kalusteesta. Paikka oli minulle entuudesta tuntematon, mutta sieltä löytyi parhaimman kokoinen ja hintainen ryhmä meille. Ja nopeasti saimmekin tilauksen kotiin asti.

Vuohentalja sai paikkansa parvekkeelta. Se oli alunperin makuuhuoneemme lattialla, mutta ilmeisesti vanhuuttaan alkoi karvat irtoilemaan. Kovasti sen päältä ei kävelty, mutta sille on silti turvallisempi paikka parvekkeella kuin lattialla sisällä. 

Tässä vielä kuvaa parvekkeelta ennen muutosta. Kolkko ja tylsä... eipä siitä muuta voi sanoa!

Parvekkeessa varmasti olisi vieläkin mahdollisuuksia vaikka mihin. Oma sisustamiseni kuitenkin lähtee siitä, että käytän pääasiassa sitä mitä kotoa jo löytyy tai jos hankitaan niin maltillisella budjetilla. Siksi kirppareillakin tulee piipahdettua tasaisin väliajoin aarteita metsästäen. 

Design-tuotteilla saadaan siistiä ja näyttävää, mutta toisaalta ehkä myös liian persoonatonta. Sekoittaessa vanhaa ja uutta, rosoista ja sliipattua, saadaan usein mielenkiintoisia yksityiskohtia ja yllätyksellisiäkin piirteitä kotiin. 


Oman "maan" mansikatkin alkavat kypsyä. Koska omaa mansikkamaata ei ole vielä ollut, olen kokeillut amppelimansikkaa. Nyt näyttäisi kolmas kerta toden sanovan, olen nimittäin hankkinut tällaisen kahtena edellisenäkin kesänä eikä yhtään mansikaksi kutsuttavaa marjaa ole tullut. Lupaava tilanne siis tämän yksilön kohdalla. Toisaalta iso ero on siinä, että aiemmat olivat ns. markettiversioita kun taas tämä on ostettu paikalliselta puutarhalta. 

Ikkunalaudalla on pieni "yrttipenkkini". Tuoreet yrtit tuovat ruokaan todella hyvää makua ja onneksi olen saanut nämä viihtymään kukkapurkissa sellaisenaan. En ole siis istuttanut näitä. Saatavilla on nyt rosmariinia, herneenversoja ja pikkuisen sitruunamelissaa, josta koirat itseasiassa ehtivät syödä valtaosa. Uutta satoa odotellessa! :)


Hortensiasta on tullut oma kesäkukkien kestosuosikki maljaköynnösten ohella. Se on näyttävä ja kestävä. Tämä hortensia tarttui mukaan Ikean alesta ja on vielä sopivasti nupuillaan. Kukkaloistoa on tiedossa siis vielä pitkään. Toivottavasti! :) Parvekelaatikoiden kukat ei jatkuvasta paahteesta tykkää, joten niiden loisto onkin jäänyt vähemmälle. Onneksi olen nipinnapin saanut ne pysymään hengissä. 

Appivanhemmiltani sain lahjaksi puupölkyn. Siitä olin haaveillut jo hyvän aikaa. Tämä on komea hyvin säilyneen kaarnansa kanssa, mutta vielä ajatuksissa on saada vaikkapa yöpöydiksi toiset, joiden pinnan maalaisin. 

Grilli sai alleen ylimääräiset eteisen lattialaatat, näin parvekkeen lattia on paremmin suojassa rasvaroiskeilta. Toiselle koiristamme tämä on vakipaikka, tarpeeksi kuuma auringonpaisteella :) 
Tässä on kokeiluni, johon näin vinkkiä Pinterestistä, nimittäin lyhty jonka valona on aurinkokennovalaisin. Meiltä löytyikin edelliseen pihaan hankittuja aurinkokennovalaisimia, joista kolme päätyi istutusalueelle takapihallemme ja tästä yhdestä irrotin jalan ja laitoin aiemmin takan vieressä olleeseen lyhtyyn. Nähtäväksi jää kuinka toimii, mutta luulisin että saamme siitäkin mukavaa tunnelmavalaistusta parvekkeelle. Samantyyppisen idean näin toisessa blogissa, jossa aurinkokennovalaisimia on kynttiläkruunussa. Ties vaikka kokeilen tätä vielä itsekin! 
Mutta vielä jotain puuttuu parvekkeelta. Sain vanhemmiltani vuosia sitten Pentikin kynttiläkruunun, joka on tulossa sohvapöydän yläpuolelle. Siitä se näkyy upeasti myös keittiöömme. Voin jo kuvitella rauhallisen syksyisen illan viltin alla parvekkeella ja kynttilöiden palaessa siinä. Mutta vielä on kesä, syksy saa luvan odottaa! :) Saisikohan tähän kynttiläkruunuun aurinkokennovalaisimet kiinnitettyä, ehkäpä otan ja kokeilen. 

Parveke saa vielä uuden öljyn pintaansa ja sen jälkeen kaikki on kesähuoneessamme valmista!
Ps. Mainittakoon vielä, että tässä postauksessa kuvat ovatkin aivan oikealla kameralla otettuja ihan muutamaa kuvaa lukuun ottamatta. Meille aloitteleville kuvaajille sopivaksi harjoittelukameraksi valittiin Prisman asiakasomistajapäiviltä Samsung NX1000, jonka mukana kaupanpäällisenä tuli vielä tablettikin. Myönnettäköön, että se taisi vaikuttaa ostopäätökseen, samoin tuplabonukset :) Aiemmat blogikuvani on minun kännykkäkameralla räpsittyjä. Puhelimeni on Huawei P6, joka ilmeisesti on tehty iPhonen kopioksi. Se ollut hyvä puhelin ja kameransa puolesta yllätti. Täytyy sanoa että taitaa lähikuvissa päihittää tämän Samsunginkin, mutta muuten tämä kamera on hyvä ja parempi kuin aiempi pokkari. 


3 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitos! :) Kuvia katsellessa keksin heti mitä voisin muuttaa, mutta ehkä ensi kesänä :D

      Poista
  2. Sitten kun innostuu niin innostuu. Pinkit tyynyt vaihtoivatkin postauksen jälkeen paikkaa ja ovat nyt sisällä. Harmaa lyhtykin on takaisin omalla paikallaan takan vieressä :) Se sisustamisessa onkin mukavaa, ettei koskaan tarvitse olla valmista. Pikkujuttuja muuttamalla voi saada taas eri ilmettä :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!