perjantai 8. elokuuta 2014

HERKUTTELUA
Pitkästä aikaa sain idean tehdä juustokakun. Ajatus lähti alunperin ylimääräisistä raparpereista, joista halusin tehdä muuta kuin piirakkaa, ja ohjeita googletellessa löysin hyvältä kuulostava ohjeen Leilan (ohjelmasta Leila leipoo) sivuilta. Siinä juustokakun täytteeseen lisätään raparperihilloketta, mutta myös paljon muuta :) Resepti on på svenska, mutta ihan hyvin ymmärrettävissä.

Leilan resepti oli hitusen monimutkaisempi kuin vastaavat ohjeet, joilla aiemmin olen juustokakun leiponut. Ja nyt täytyy myöntää, että tämä oli ensimmäinen kerta kun käytin leipoessa vaniljatankoa! Sokerin muodossa vanilja on ehkä turhankin helppo, mutta eipä tuo tangonkaan käyttäminen ollut onneksi sen vaikeampaa. 

Vaikka leipominen on ihan hauskaa puuhaa, sitä tulee harrastettua kovin harvoin. Syynä ehkä omalla kohdalla se, ettei kahden hengen taloudessa ole kovin usein tarvetta tehdä herkkuja. Mutta vieraat on aina hyvä syy ottaa tarvikkeet esille ja pölläyttää keittiö jauhoihin :)

Jäähdyttyään yön yli, valmis kakku sai pinnalleen vielä tuoreita mansikoita ja tomusokeria, ja tuotoshan on kuin kahvilan tiskiltä! ;) 

Makoisaa viikonloppua kaikille!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!