perjantai 15. elokuuta 2014

PAJUTILA

Kävin eilen Kangasalla Marjamäen Pajutilalla. Pitkin kesää on ollut suunnitelmissa siellä käydä ja viikonloppuna sain aikaiseksi tarkistaa paikan aukioloajat ja ajo-ohjeet. Tulikin kiire, Pajutila nimittäin sulkee ovensa ja tänään 15.8. on viimeinen päivä jolloin ovet ovat yleisöllekin auki. Harmi! Mutta pieni pala pajutilaa jää onneksi elämään kahvilaputiikki Ansariin, Lapinniemeen.Ehdin kuitenkin vielä kerran ihastelemaan tilan hienoja rakennuksia ja puodin tuotteita. Niitä oli minun onneksi vielä aika paljon jäljellä, vaikka parhaat palat olikin poistomyynnissä viety päältä. Mutta ehkä hyvä niin, tältäkin reissulta lähti mukaan pari kassillista kaikkea kivaa :)

Jos Marjamäen Pajutila on jäänyt vieraaksi, niin se on vanha tila alle parinkymmenen kilometrin päässä Tampereen keskustasta. Tilalla on viljelty ekologisesti eri pajulajikkeita punonta- ja aitapajuksi. Tilan uusvanhassa navetassa on ollut kahvila ja puoti. Myös pihakojuissa on ollut myynnissä maalaishenkisiä kalusteita ja sisustustuotteita. Ja Pajutilalla on toki paljon pajua! Sitä löytyi nytkin myynnistä nippuina, mutta siellä täällä on nähtävillä esimerkiksi pajusta tehtyjä eläimiä. Juoksenteli tilalla pari ihan ihkaoikeaa mustaa lammastakin. 

Pajutila on siis ollut koko 11 vuoden aikana hieno nähtävyys! Tämän koko komeuden saisi alle kahdella miljoonalla eurolla omakseen ja voin kertoa, että jos tuo raha itseltäni löytyisi tekisin kaupat saman tien! Taidan laittaakin muutaman lottorivin vetämään ;) Mutta vielä tänään kaikki pirkanmaalaiset (tai muut kynnelle kykenevät) pääsevät ihastelemaan tilaa ja tekemään löytöjä! 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!