keskiviikko 1. lokakuuta 2014

MAKUJA SYYSILTAAN


Mukavan kirpsakkaa lokakuun ensimmäistä iltaa! Aika rientää ja nyt ilmassa tuntuu jo selvästi syksy! Mutta se on vain hyvä syy kääriytyä vilttiin, poltella kynttilöitä ja nauttia! Siihen suunnitelmaan sopii myös tämän kertainen aiheeni. 

Sain nimittäin loppukesällä naapurimme omasta kasvimaasta jättikokoisen kesäkurpitsan (painoa huikeat pari kiloa!). Sen jälkeen on tullut tutuksi monikin kesäkurpitsaresepti ja tässä esittelen teille niistä yhden, kesäkurpitsarieskan. Tämän reseptin löysin toisesta blogista, jonka nimi on Isyyspakkaus
Rieskojen  resepti löytyy täältä. Ja kurpitsasta kiitos Tiinalle! :) 

Aiemmin käytin kesäkurpitsaa lähinnä salaateissa ja minulle uutta oli se, kuinka monikäyttöisestä vihanneksesta on kyse! En nimittäin aiemmin ollut ajatellutkaan käyttäväni sitä makeisiin leipomuksiin, mutta sopii se niihinkin. Kannattaa siis kokeilla, vaikka alkuun näitä rieskoja! Tosin itse ripauttaisin suolaa vielä hitusen lisää taikinaan, muuten maku oli kohdillaan.

Entä pitäisikö olla jotain vielä jälkiruuaksi..? Tottakai! Olemme onnekkaita, koska lähipiiristämme löytyy innokkaita marjastajia. Puolukkaa saimme hyvän määrän ja siitäkin teki mieli kokeilla jotain, mitä en ennen ollut kokeillut (siis jotain muuta kuin puolukkasurvosta).

Samasta Isyyspakkaus-blogista löysin myös hyvältä kuulostavat puolukka-valkosuklaakeksien ohjeen. Jos kekseissä on suklaata, valkoista tai mitä tahansa muuta, voiko se olla huonoakaan? :) Ja puolukan kirpeyden kanssa valkosuklaa kuulostaa tosi kivalta. Eli ei muuta kuin sitä kokeilemaan! 
Puolukka-valkosuklaakeksien reseptiin pääset täältä. Ja kiitokset marjasadosta kotiväelle! 


Herkullisiahan näistä kekseistä tuli, suosittelen! Tosin taikinapallojen pyörittely ilman puolukoiden rikkoontumista onnistui minulla vain parin ensimmäisen keksin kanssa. Mutta eipä se makua pahenna, vaikka osa kekseistä onkin punakoita :) 


Herkullista lokakuun alkua ja hyvää nimipäivää R!Hello October -kuva on lainattu netistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!