keskiviikko 27. toukokuuta 2015

KIRPPISKIERROKSELLA LEMPÄÄLÄSSÄ
Sain houkuttelevan kutsun lähteä Lempäälän-Vesilahden Sanomien (klik) toimittajan, Katariina Onnelan, kanssa katsastamaan Lempäälän kirpputoritarjontaa. Tämä kirpputoreista tehty kooste kattavana infopakettina löytyy tänään julkaistussa Lempäälän-Vesilahden Sanomien kesälehdestä. 

Ajatuksena oli tehdä esittely Lempäälän kirpputoreista, jollaista ei kenties ole aimmin tehty. Paremmuusjärjestykseen emme kirppiksiä laittaneet, koska se on pitkälti makuasia. Minun tehtävä oli katsoa kirpputoritarjontaa bloggaajan silmin ja tehdä hyviä löytöjä. Ja sehän onnistuu! Harvoin käy niin, ettei jotain kiinnostavaa löydy. Joskus löytö on pikkuriikkinen ja joskus se voi olla vaikkapa huonekalu. 

Kirpputorit ovatkin mahtava paikka löydöille varsinkin jos kaipaa esimerkiksi sisustukseen persoonallisia yksityiskohtia. 
Mutta kurkistetaanpa sitten kirpputoreihin Lempäälässä:Aloitimme kierroksen Lempäälän Kirppikseltä (klik), keskustan tuntumasta. Tämä on itsepalvelukirpputori suuressa ja valoisassa hallissa ja sieltä löytyy lisäksi kahvila. Kahvilan vieressä on myös oma soppensa pullollaan vanhoja huonekaluja. Täältä mieleen jäivät monet hauskatkin yksityiskohdat, mm. erilaiset kyltit kahviossa, siistit myyntipöydät ja rennon mukava tunnelma. 

Vaikka tällä kirppiksellä on kokoa, sen hieman syrjäisen sijainnin vuoksi se oli pitkään piilossa minulta. Usein kirppareilla tulee piipahdettua hetken mielijohteesta, mutta tänne päädyin ensimmäisen kerran kun ystäväni kertoi paikasta ja otti mukaansa kierrokselle. Toisaalta, Lempäälän keskustan palvelut ovat jääneet harmillisen vähäiselle käytölle, koska Tampereella tulee käytyä usein ja Ideaparkin kauppakeskus on lähellä. Monelle paljasjalkaiselle lempääläläiselle Lempäälän Kirppis voi olla hyvinkin tuttu. Oli yllättävän vaikeaa valita se yksi löytö ylitse muiden. Useampi esine kiinnitti huomion, mutta täällä voiton vei vanha Singerin ompelukone. Se pilkisti alahyllyltä ja on upea pala historiaa. Sille ei vain paikkaa meiltä löydy, joten se jäi odottamaan uutta omistajaa kirpputorille. 


Toinen kohteemme oli Uniikkia (klik). Se on itsepalvelukirpputori ja kahvila, jonka tiloissa toimii lisäksi kampaamo. Tämä kirpputori on kokenut aika paljon muutoksia viime vuosina omistajavaihdoksen myötä. Itsekin huomasin tällä vierailulla, että kirppiksen ilme on raikastunut ja sen tunnelmallinen kahvio on kuin olohuone. 

Vaikka Uniikkia on kooltaan pienempi kuin edellinen kirppis, on myynnissä jonkin verran myös huonekaluja. Lisäksi tarjolla on aika paljon käsitöitä. Siistit myyntipöydät houkuttelevat ostoksille ja Uniikkiassa pöytävuokraan kuuluu myös pöytien järjestely. Emme voineet vastustaa kahvilan uunituoreita leipomuksia, joten jäimme nautiskelemaan niitä kierroksen päätteeksi. Tältä kirppikseltä tein löydön huonekalupuolelta. Suunnitelmissa onkin ollut vaihtaa ruokailuryhmänmme kuusi tuolia ja silläpä niitä tulee myös kirpputorilta katsottua. Jokin näissä kahdessa pienessä tuolissa viehätti, vaikka omaan matkaan eivät lähteneetkään. Kolmas kohteemme, Klaffi ja Piironki (klik), on toinen Lempäälän suurista kirpputoreista. Se sijaitsee hyvien kulkuyhteyksien päässä lähellä Ideaparkia. Tämä on myös itsepalvelukirppis, jossa myydään lisäksi leipomuksia, käsitöitä, huonekaluja sekä muita suurempia esineitä. Kahviakin saa vapaaehtoisella maksulla. Tältä kirpputorilta pieni keltainen peltipurkki vei minun huomioni. Sellaisenaankin peltipurkit ovat kivoja koristeita, mutta tämän ajattelin ottaa käyttöön ja laittaa siihen yrtin kasvamaan. Samalla kun se on hauska yksityiskohta keittiössä, saa yrttikin uuden ruukun. Mieleen Klaffissa ja Piirongissa jäi rekvisiitta, jota löytyi paljon ympäri kirpputoria. Jos siis mukaan ei lähde ostoksia, voi kierroksen käyttää vanhojen esineiden, tai vaikka kattavan muumimukikokoelman, ihailuun. 
Old'n Golden  (klik) on Lempäälän kirppisten uusin tulokas ja elokuussa täällä juhlitaankin 1-vuotissynttäreitä. Old'n Golden sijaitsee Sääksjärvellä, lähellä Tampereen rajaa ja asiakaskunta ei rajoitukaan ainoastaan lempääläläisiin. Itsepalvelukirpputorin lisäksi sieltä löytyy sisustusputiikki ja kukkakauppa sekä pienimuotoista verhoomotoimintaa. Sisustusputiikin valikoima vaihtuu ajankohdan mukaan, joten mielenkiintoisia löytöjä siellä tekee varmasti joka käynnillä. 

Mieleenpainuvaa täällä oli ystävällisen ja rennon vastaanoton lisäksi se, että myyntipisteet ovat muunneltavia. Myös paikan kokonaisuudessaan mukava ilme jää mieleen. Nykyaikaista on kirpputorilla sekin, ettei hintalappuja tarvitse kirjoitella ja leikellä, vaan ne saa tarroina. Tarjolla on lisäksi kahvia sekä pientä purtavaa, jota voi nautiskella vaikkapa kirppiksen omalla terassilla. 


Tältä kirppikseltä mukaan lähti viisi Asan posliinikuppia. Katariina kysyi, mitä aion näistä kupeista juoda, mutta minulla olikin mielessä näille aivan muuta käyttöä. Näin sieluni silmin nämä pieninä kukkapurkkeina ja niinpä kolmeen niistä päätyikin anopinhammastaimet. 


Kun Old'n Golden avasi ovensa loppuksesästä 2014, kävin myös minä siellä tutustumassa. 
Siitä reissusta voit tarkemmin lukea tästä

Viimeinen vierailukohde poikkesi aiemmista, koska kyseessä on Lempäälän seurakunnan ylläpitämä Lähetyskirppis Toivontori (klik). Kierroksen muut kirppikset ovat itsepalvelukirpputoreja, mutta täällä myynnissä olevat tuotteet ovat lahjoituksia ja niiden tuotto käytetään tansanialaisten naisten Kimbilio-turvakodin hyväksi. 

Toivontori on todella siisti ja pienestä koostaan huolimatta tarjolla on kattavasti kaikenlaista. Huonekaluja ja muuta suurempaa tiloihin ei mahdu, mutta muuten tuotteita löytyy laidasta laitaan. 


Täältä mukaan lähti kahdelle karvakuonoillemme jotain. Löysin nimittäin lelulaatikosta hauskan pinkin apinapehmon. Koiramme ovat ahkeria pehmolelujen kuluttajia, joten kirppikset ovat paras paikka niiden hankintaan. Pinkki apina lähti matkaan vain puolella eurolla ja on kunnoltaan niin siisti, että hetken pitää miettiä, raaskiiko sitä koirien rikottavaksi edes antaa.

Vaikka teimme kierrosta arkisena aamupäivänä, oli jokaisella itsepalvelukirpputorilla kiertelijöitä. Asiakkaita siis on ja sehän on vain hyvä! Viimeisimmillä kirppiskierroksilla on tullut kuitenkin huomattua, kuinka hintataso on kivunnut hiljalleen korkeammalle. Joskus tuotteesta pyydetään lähes samaa kuin kaupassa ja löysinpä pari sellaistakin esinettä, joiden hinnat olivat suuremmat kuin uuteena! 

Mielestäni kirpputorilla hintojen kuuluu olla pieniä, koska kyse on käytetystä. Ja vaikka tuote olisikin uusi, ei sen hinta saisi uuden vastaavan hintaa ylittää. Tämä kirppiskierros laittoi pohtimaan, tekeekö kenties taloustilanne sen, että tuotteilla yritetään saada enemmän? Hinnottelu on kyllä oma taiteenlajinsa. Jos itsellä on epävarmuutta tuotteen arvosta, eikä vastaavaa ole muualla tarjolla, voi henkilökuntaa hyödyntää tässä. Heillä varmasti on näkemystä, mitä mistäkin tuotteista on järkevä kirpparilla pyytää. 

Siisteyden voisi sanoa olevan kirpputoreilla hyvän sijainnin lisäksi kaiken a ja o. Sekaisia röykkiöitä ei tee mieli edes vilkaista, mutta hyvässä järjestyksessä tuotteet pääsevät hyvin esille ja houkuttavat ostajiakin eri tavalla. 

Bloggaajaksi heittäydyttyä on kirpputoreilla tullut kierrettyä eri ajatuksella kuin ennen. Toisten blogien hyvät ideat kirppislöytöjen tuunaamiseen tai muihin ideoihin on herättänyt kipinän myös itselläni. Nykyään tulee mietittyä myös uusia käyttötarkoituksia esineille. Tällä reissulla katselin mm. sopivaa kelloa, jonka koneiston ja viisarit voisin yhdistää pitsiliinaan. Liinakin on löytö kirpputorilta ja olen sen kovettanut kellotauluksi. Kunhan kello valmistuu, näette tekin sen täällä blogissa. Vielä loppuun uunituore Lempäälän-Vesilahden Sanomat ja kesälehti! Se on saatavilla Ideaparkista, Pirkanhovista, Kylmäkosken Tokmannista, Vesilahden kunnanvirastolta ja kirjastosta sekä Narvan rauta- ja maataloudesta. Lisäksi Kesäkiva-kesälehti on luettavissa näköislehtenä ilmaiseksi täällä.

Näissä kirppistunnelmissa toivottelen mukavaa keskiviikkoa ja
Katariinalle vielä suuret kiitokset mukavasta päivästä ja yhteistyöstä!


2 kommenttia:

 1. Voikun hauska lukea oman kylän kirppiskierroksesta! Kiitos vinkeistä :)

  Valoisaa kesää!
  Micu
  Www.onnellinenkirsikka.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Micu kommentista! Minäkin kiittelin toimittajan ideaa tästä koosteesta! en ainakaan itse ole sellaista nähnyt ja mukava kun saa oman seudun kirppiksistä infopakettia luettavaksi. Ja toki tosi mukava oli päästä itse sen tekoon osallistumaan! :)

   Aurinkoista kesää sinnekin! <3

   Poista

Kiitos kommentistasi!