tiistai 29. syyskuuta 2015

[DIY] TALUTIN KOIRALLE


Sain mahdollisuuden kokeilla taluttimen punontaa ihan itse. Tämä yhteistyö Antassun kanssa tulikin sopivaan väliin, koska kauppojen valikoimista en ole löytänyt omaan tarpeeseen sopivia taluttimia. Hakusessa on ollut nykyisiä pidemmät taluttimet koirillemme, jotka ojien pohjia rymyävät mielellään. Flexit toimivat joten kuten, mutta kaksi semmoista käsissä tuottaa välillä hankaluuksia (eivätkä ne ole niitä kouluttajien suosittelemiakaan).

Mutta ensiksi muutama sana yhteistyökumppanista. Antassu on verkkokauppa, joka on keskittynyt palvelemaan koiraharrastajia, jotka tekevät itse vaatteita ja kaikenlaisia tarvikkeita koirilleen. Ompelutarvikkeiden lisäksi saatavana on myös joitakin valmiita koiratarvikkeita. Antassun tuotevalikoima on todella laaja ja siihen kannattaa jokaisen koiran omistajan tutustua!
Antassun valikoimassa on mm. tavallisia ja paracord-nauhoja, erilaisia helmiä, kankaita, nappeja ja niittejä, nahkaa, strasseja, kangasmerkkejä sekä klipsuja ja solkia. Lisäksi tuotteet saa kotiin nopeasti, mikä on aina plussaa. Voit tutustua lisää Antassuun nettisivuilla ja Facebook-sivuilla, josta löytyy vieläpä usein alekoodeja ja arvontoja. 

Minun viimeisin nauhan punonta on ollut varmaankin ala-asteella. Silloin on tullut tehtyä erilaisia ystävyysnauhoja ja avaimenperiä, joissa on käytetty vähän samanlaista tekniikkaa kuin näissä taluttimissa. Mutta aikaa kun oli kulunut niin hetkinen meni saada ohje lihasmuistiin.

Valitsin taluttimen punontamalliksi ns, timanttimallin, koska sillä tehty talutin on kapein. Koiramme eivät ole kovin suuria, joten paksu talutin (jotka kauppojenkin valikoimissa ovat ne pisimmät) näyttää vain hassulta. Tällä ohjeella talutin saa pituuttakin nopeasti, joten kauaa ei tarvinnut punoa, jotta haluttu pituus oli saavutettu.

Värimaailma nauhoissa on laaja, mutta niinkuin arvata saattaa, minä luotan aina tyylikkääseen mustaan ;) Koskaan ei ole huono juttu, jos koirat näkyvät näin syksyn pimeissä illoissa paremmin myös muille ja siksi nauhoista valikoitui hieman heijastava malli. Jos sinua kiinnostaa punoa itse lemmikille talutinta, löytyy ohjeet niiden punontaan täältä.


5 kommenttia:

 1. Todella hienot taluttimet! Talutin on kyllä miljoona kertaa parempi kuin fleksi. Itselläni käy aina silloin tällöin appivanhempien koira hoidossa ja aina muistaessani pyydän nahkataluttimen mukaan fleksin lisäksi. Fleksi on ihan jees jossain metsässä tai muualla rauhaisissa paikoissa, mutta hulivilikoiralla taajamassa ei tule kuuloonkaan, ellei halua hermojansa menettää. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Itsekin tykkään! :) Ja huomattavasti paremmin toimii kuin ne fleksit. Meillä tosiaan kun niitä kädessä on kahdet niin ei sormet riitä laskemaan kertoja milloin on toinen lipsahtanut kädestä... Ja olipa hauska tehdäkin nuo taluttimet ihan omin kätösin :)

   Poista
 2. Osaisitkos neuvoa miten nuo mustat muoviosat (käsilenkissä) kiinnitetään? Tarvitseeko niihin jonkin työkalun? Pitääkö käsilenkki ommella vielä lenkin malliin vai kiinnittääkö tuo musta kappale narunpätkät toisiinsa?

  -Marjo-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käsilenkki punotaan samaan malliin ja muoviosa on käytännössä pelkkä koriste. Itse en ekan kokeilun jälkeen muoviklipsua enää käytä, se ei välttämättä pysy edes kovin hyvin paikallaan ja henk.koht. tykkään siitä että hihnassa ei ole turhia ulokkeita :)

   Poista
  2. Hei Spellcaster ja kiitos Ottilialle vastauksesta! :) Punoin käsilenkin letittämällä ja itseasiassa virkkuukoukulla punoin lenkin pään taluttimeen. Pujotin käsilenkin isompaan muoviosaan, johon pienempi musta osa (näkyy kapeana alueena isommassa) kiinnitetään painamalla. Kun terriereillä voimaa riittää, päätin pelata varman päälle ja laitoin Pattex-liimaa käsilenkin tyveen ennen isomman muoviosan pujottamista paikalleen ja vielä pienemmän ja isomman muoviosan väliin. Sitten painoin pöytää vasten palat paikoilleen. Uskoisin että näillä varmistuksilla muoviosasta voisi olla hieman hyötyäkin, mutta itsellä ei tämän enempää ole kokemusta, joten kokeneempi tekijä pärjää varmasti ilmankin :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!