maanantai 26. lokakuuta 2015

11 KYSYMYSTÄ ELÄMÄSTÄNI


Nyt onkin vuorossa hyvin erilaista postausta kuin aiemmat. Nimittäin Mammalaiffii-blogin Milla heitti minua haasteella vastata 11 elämääni koskevaan kysymykseen. Ei siis muuta kuin hihat ylös ja rustaamaan vastauksia!


1. Minkälainen oli ikimuistoisin joulusi?

Tunnustaudun jouluihmiseksi. Nautin jouluvalmisteluista, kynttilöistä, kuusesta, erilaisista koristevaloista, takkatulesta sekä hyvästä joulumusiikista. Jokainen joulu on jollain tapaa ikimuistoinen, mutta sanoisin, että viime joulu on erilaisuudellaan hyvin ikimuistoinen.
  
Meillä on ollut tapana mieheni kanssa viettää joulumme sukuloiden, tasapuolisesti molempien perheiden luona. Viime jouluna teimme kuitenkin poikkeuksen ja vietimme joulun kaksin kotona. Kiireetön päivä, joulusauna, kirkko sekä hyvää ruokaa ja juomaa. Niistä oli meidän joulu tehty <3 

2. Mikä on ollut kaikkein noloin tekosi?

Minut tuntevat tietävät, että osaan olla aika tohelo koheltaja. Kaikenlaista siis sattuu ja tapahtuu! Nolointa onkin vaikea keksiä, mutta Top 10 -listalle pääsee varmasti marketin liukuovea päin kävely (luulin sen jo auenneen..) ja lapsena lipputankoon törmääminen niin että etuhammas katkesi.. Itse en voinut asiaan vaikuttaa paljoakaan, mutta hurjan noloa oli myös kovaääninen hikka kauppareissulla.

3. Mikä on erikoisin ruoka, jota olet syönyt?

Tämä ateria taitaa olla Sisiliassa syöty kalasalaatti. Ajattelin syödä jotain kevyttä ja siksi tilasin turistimenusta mixed salad with fish -annoksen. Salaatti ei ollutkaan tuttua vihersalaattia kalalla, vaan keko erilaisia raakakypsennettyjä kaloja pieninä paloina. Päällä mustekalan lonkerot nätillä kiekuralla. Lautasen reunalta löytyi kyllä jotain vihreääkin, persiljatupsu sitruunalohkon viereltä. Jollekin ehkä tuiki tavallinen annos, mutta minulta vaati rohkeutta pistellä tätä poskeen. Mutta söin, vain muutama lonkeronpätkä jäi sitruunapalan alle jemmaan :)

4. Mikä on sun erikoisin perinne?

Tämä onkin paha... Perinteitä löytyy ja tykkäänkin niistä, mutta että mikä niistä olisi erikoisin? Itselle perinteet ovat sen verran tuttuja ja osa ehkä rutiininomaisia, joten luulenpa että joku toinen huomaisi ne erikoisimmat. Mieleen tuli itsenäisyyspäivän perinne sytyttää kaksi kynttilää illalla ikkunoihin. Se ei ole erikoinen perinne, mutta harvinaisempi.

5. Jos saisit ottaa mukaan vain kolme tavaraa autiolle saarelle, mitkä ne olisivat? Perustele.

Matkaan lähtisi hyvä sytytin, lämpöpeitto ja tarpeeksi iso ja terävä puukko. Pärjäisköhän niillä? Sytytin helpottaisi tulen tekemisessä, lämpöpeitto toimisi lämmikkeenä ja vaikkapa kattona ja puukko toimisi työvälineenä ja ruuan valmistuksessa.

6. Jos voittaisit 10 000 e, mitä tekisit rahoilla?

Toiveissa olisi vaihtaa ruokailuryhmämme, joten se varmasti menisi vaihtoon ensimmäisenä. Ja etten sisustukseen kaikkea tuhlaisi niin osalla uusisin vaatekaapinkin sisältöä ja jonkun ihanan matkan toteuttaisin. Osan, jos summasta on mitään enää jäljellä,  laittaisin jemmaan.

7. Jos joutuisit Big Brother -taloon, niin mikä olisi erikoisin tavara, jonka pakkaisit laukkuusi?

Toivottavasti sellaista päivää ei tule edes unessa! Jos niin huono mäihä olisi, toivoisin laukusta löytyvän unimaskin ja Peltorit. Niitä tuskin sinne yleensä viedään, mutta niiden kanssa en näkisi enkä kuulisi mitään typerää. (Pahoittelut ohjelman faneille, minuun se ei uppoa sitten millään..)

8. Kaikki tekee asiat määrätyllä tavalla. Mikä on sun erikoisin tapa toimia (esim. mä järjestelen pyykit kuivumaan niin, että yhdessä kohtaa kuivaustelinettä on vain yhden henkilön pyykkiä eli jokaisella on oma osio)?

Aika vaikea sanoa erikoisinta tapaa, mutta siitä itseasiassa kuulen huvittuneita kommenteja, miten otan tabletit ja muut napit. Otan siis suuhun ensin tilkan vettä ja sitten tipautan napit ja hörppään kulauksen vettä päälle. Näyttää varmasti aivan yhtä hassulta kuin kuulostaa, mutta jostain kummasta olen noin alkanut tehdä :)

9. Millä kolmella sanalla kuvailisit äitiyttä? Perustele.

Itse en ole äiti, mutta äitiydestä on varmasti jokaisella ajatuksia. Äiti on kuitenkin yksi elämän tärkeimmistä henkilöistä ja se ihmissuhde on pohja paljolle. Kolme äitiyttä kuvaavaa sanaa voisi olla huolenpito, vastuu ja rakkaus. Toki sanoja löytyisi monta lisääkin!

10. Millä kolmella sanalla kuvailisit isyyttä? Perustele.

Isä ja äiti molemmat ovat niitä, joiden merkitys ja vaikutus kantaa läpi elämän, niin myös minulla. Enpä taida sanoja muuttaa tähänkään, joten isyyttä kuvaa mielestäni huolenpito, vastuu ja rakkaus (monen muun sanan lisäksi!).

11. Mikä on ihanin asia, mikä on sulle tapahtunut tähän mennessä?

Olen monesta asiasta nyt todella kiitollinen elämässäni, eikä yhtä ainokaista ihanaa asiaa voi niistä valita. Ihanaa on kun on elämässä rakkaita ihmisiä ympärillä, kaksi ihanaa koiraa, koti ja paikka jonne lähteä aamuisin, voitetut vaikeudet elämässä... Listaa voisin jatkaa vaikka miten! Mutta se taitaa olla vain hyvä ongelma, vai mitä? :)


Tässäpä kaikki sepustukseni kysymyksiin. Kiitos Millalle haasteesta ja toivottavasti sait luettavaksi hyviä vastauksia! Ketään en aio haastaa vastailemaan, mutta jos joku innostuu niin saa vastailla näihin samoihin kuin minä. Ja laittakaahan linkkiä vastauksiin vaikka tähän kommentoimalla.
Lupailin viime viikolla Kirppiskuvailujen lisäksi koostetta toisesta kuvauskeikastani. Materiaali ei valmistunutkaan vielä, joten sitä täytyy vielä hetken odottaa. Mutta tulossa on sekin :)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!