lauantai 26. joulukuuta 2015

[DIY] PIENI PAKETTI PAPERINARUSTA


Yhdessä Facebookin askarteluryhmässä törmäsin useamminkin paperinaruaskarteluihin. Moni oli tehnyt valopalloja, joko suurempia valaisimia tai sitten valosarjaan kiinnitettäväksi Happy Lights -pallojen tyyliin. Huomioni vei kuitenkin paperinarusta tehdyt paketit, joiden sisälle sai valon. Semmoisen halusin minäkin kokeilla tehdä!

Tällaiseen askarteluun tarvitaan pahvilaatikko, kelmua, paperinarua, liimaa, vettä, sakset, nauhaa ja vielä led-kynttilä tai -valosarja valaisemaan. Halutunlainen laatikko kääräistään ensiksi kelmuun, jonka jälkeen paperinaru kieputetaan ympärille joko sikin sokin tai niinkuin minä tein, ruudukoksi. Minä käytin laatikkona Nenäpäivän punaisten nenien laatikoita, jotka onneksi olin säästänyt! Ovat nimittäin söpön kokoisia ja näppäriä pikkulahjoiksi, vaikka kuusen oksalle koristeeksi!

Kun paperinarun kieputus on tehty, laatikko kastellaan liimavesiseokseen niin, että naru kastuu kokonaan, ja sitten laatikon annetaan kuivua rauhassa. Kuivuneeseen laatikkoon leikataan pohjaan aukko, josta pahvilaatikko kelmuineen saadaan pois ja josta myös valo saadaan laatikkoon. Itse laitoin tähän omaani led-tuikun, joka riittää kivasti valaisemaan tällaisen pikkuisen lahjapaketin. Lopuksi solmin harmaan samettinarun rusetiksi laatikon päähän ja samalla kynttilä pysyy paketissa sisällä. 

Itse olen tyytyväinen lopputuloksiin! Ja varsinkin kun hoksasin tehdä näkemästäni mallista miniatyyriversion, sillä tämän kokoinen ei tuota hankaluuksia varastoimisessakaan. Eli sopiva pieni joulumuistaminen! Alempi paketti ja kortti lähtivät henkilölle, joka on ollut suuri apu viimeisten kuukausien ajan. Hän sai jouluksi paketillisen valoa, koska hän itse on sitä jakanut minulle <3

Tästä vinkkiä ensi jouluksi! Ja sen verran vielä ollaan joulussa, että jaan joulun tunnelmaa teillekin kauniin kappaleen verran. Kuunnelkaapa se tästä:
Mukavaa tapaninpäivän iltaa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!