sunnuntai 25. syyskuuta 2016

SUOMALAISTA SISUA LAUTASELLAJoskus on aika pienelle hemmottelulle. Sellainen hetki meillä oli viime viikonloppuna ja teimme lyhyen reissun entiseen kotikaupunkiini, Helsinkiin. Ajatus lähti hotellilahjakortista, jonka voitin Valkoinen Harmaja -blogista (kiitos Suvi!) ja joka tietenkin odotti viime hetkeen, että se tulee käytetyksi! Mutta lahjakortin lisäksi käytimme mahdollisuuden ruokailla hienosti. 

Kaikki huonekaluja ja aterimia myöten on valmistettu vain ja ainoastaan Finnjäveliin - vau!

Mielenkiinnolla seurasimme ohjelmaa ravintolasta ja upeaa ideaa paikasta, jossa suomalaiselle perinneruualle tehdään upeaakin upeampi comeback. Kyseessä on siis Finnjävel, jonka keittiömestarit Henri Alén ja Tommi Tuominen perustivat. Tämä ravintola on kunnianosoitus suomalaiselle ruualle, sen tekijöille ja käsityölle. Kaikki ravintolassa ruuan lisäksi onkin tarkkaan mietittyjä ja varta vasten teettettyä. Nimi Finnjävel on hauska oivallus, länsinaapurin meille keksimä haukkumanimi on otettu kehuna, osoituksena sisusta ja kunnianhimosta. 

Tuttuja makuja uudella tyylillä ja näyttävinä annoksina!
Taiturit työssään.
Finnjävelissä ruoka nautiskellaan hienostuneesti ja kiireettä. Tunnelma on kuitenkin rento, vaikka tarjoilijat tuovat pöytään toinen toistaan upeampia syötäviä taideteoksia. Saimme tuolta illalta mitä halusimme, suuria makunautintoja ja elämyksen, jonka ehkä kokee kerran elämässään. 

Majapaikkamme oli viihtyisä Scandic Grand Marina Katajanokalla.Mukavaa alkavaa viikkoa kaikille! 
Ja jos mahdollista, piipahtakaa Finnjävelissä! :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!