lauantai 16. joulukuuta 2017

TYYNELÄN TONTTULAJoku saattoikin huomata viivettä blogin päivityksissä ja siihen syy löytyy innokkaan opiskelijan kiireistä. Kaikenlaista on tapahtunut viime aikoina, mutta täällä ollaan! Ja näin tulevan joulun tunnelmissa ajattelin muistella kesän lämpöäkin. Ainakin sen verran mikä liittyy tonttuihin!
Kesälomalla vihdoin ja viimein tuli mahdollisuus vierailla Tyynelän tonttulassa Luodon Västerbyssä, joka sijaistsee Pohjanmaalla. Sieltä on lähtöisin meidänkin jouluja ilahduttava Niklas-tonttu. Tyynelä on paikkana kaunis vanha pihapiiri, jossa riittää nähtävää. Rakennuksia on monia ja tällä vierailulla pääsee aikamatkalle erilaisiin museorakennuksiin.  Ja tonttuja löytyy joka puolelta, niitä kurkistelee ikkunoista ja niitä löytyy alueelta varmasti kymmeniä, jos ei satoja. Käsintehtyjen tonttujen lisäksi alueella näkyy rakkaus menneeseen, vanhoihin esineisiin ja historiaan.
Tyynelän tontuista ei kahta samanlaista löydy, jokainen on yksilö, vähintään kasvoiltaan uniikki, ja jokainen tontuista saa myös oman nimensä. Meidän Niklas-tonttu on veikeä tapaus ja jokaisena jouluna se pääsee kunniapaikalle. Muina aikoina se vetäytyy omiin piiloihinsa talon elämää seuraamaan. 


Tyynelä on auki heinäkuussa ja näin joulukuussa, siellä ilman muuta kannattaa poiketa! Paikan päällä kuulet myös hauskoja tarinoita tonttulassa asuvista tontuista. Jos et pääse paikan päälle ihastelemaan tonttujoukkoa, voi niihin tutustua myös nettisivuilla

Mukavaa alkavaa jouluviikkoa!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!